Egy ingatlanos emlékiratai 4. – Tartsd a szádat!!!

,

 

Mindig minden tulajdonosnak és vevőnek a lelkére kötöm, hogy ne dumáljon a megtekintés során. Ne tegyen megjegyzést, ne fikázza a portékát, és mindenek előtt NE BESZÉLJEN AZ ÁRRÓL!

Sokan nem értik, hogy miért.
Pedig az ok egyszerű.
Az átlag magyar embernek hányszor kell 20-30.000.000 Ft-os értékről tárgyalnia, ami sokszor az élete munkája?
Kicsit stresszes szituáció ugye?
A felek akaratukon kívül mondhatnak olyan dolgot, amivel máris több millió forintot veszítenek.
Egy történetet mesélek el, ami megvilágítja a lényeget:

 

Volt egy kis lakás, amit a Dob utcában árultam. Egy ismerős lány volt a vevője. Amint beléptünk, láttam, hogy bele szeretett, ez lesz az ő lakása. Igen ám, de az apukájának még mindenképpen rá kellett mondania az áment, ugyanis ő adta a pénzt. A fater egy igen jó karban lévő 50-es üzletember volt, nagy dumával.

Előre tudtuk hogy a tulajdonost erős érzelmi szálak fűzik a lakáshoz, és nagyon nem szeretne engedni az árból, ami 10.900.000 Ft volt.
A vevő 10.500.000 Ft-ot mondott, ami csípőből kevésnek tűnt.

De mivel jó kapcsolatom volt a tulajdonossal, biztos voltam benne, hogy ha hagyunk időt, és nem rontunk ajtóstól a házba, el tudok fogadtatni vele 10.500.000 Ft-ot. Ezt a vevőnek is elmondtam, és a lelkére kötöttem, hogy ne beszéljen az árról. Felmentük a lakásba, körbejártunk, majd mikor már kifelé jöttünk, a fater benyögte:

– Oké, akkor ha 10.500.000 Ft-ért oda adja, megveszem…

Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, de azt láttam, hogy a tulajdonos teljesen lefagyott, és vérig sértődött.  Hogy rövidre zárjam végül napokig imádkoztam, mire 10.750.000 Ft-ban sikerült összehoznom a megegyezést.

De ez a kis szösszenet 250.000 Ft-ba került a vevőnek.

A tulajdonosok ugynígy képesek többszázezer forintot bukni egy mondattal. Például hozok egy vevőt egy olyan lakásba, amit már árulunk egy ideje, és a tuladjonos nagyon menne.

És annak ellenére, hogy neki is a lelkére kötöttem, hogy NE DUMÁLJON, csak oda mondja a vevőnek, hogy “az ár alkuképes”.

Ember! Hát a pókerben is az a jó, ha te beszélsz utoljára, akkor miért szivatod saját magadat?

Lehet, hogy a vevő irányáras ajánlatot akart adni, de te most elintézted magadnak az alkut.
Illetve ezek után ÉN hogyan védjem meg az árat, amit TE szabtál nekem amikor a megbízást adtad?

Tehát ha nem akarsz pénzt veszíteni, hagyd, hogy a szakember beszéljen!

 

Ha ezek után olyan ingatlanost bíznál meg aki érti a dolgát, küldd el az adataidat, 48 órán belül jelentkezünk!

 

[su_button url=”https://eladjukalakasod.hu/kapcsolat/” background=”#007db4″ size=”10″ center=”yes” radius=”0″ icon=”https://eladjukalakasod.hu/wp-content/uploads/2018/05/ingatlan48_800x800pngjófff.png”]Kapcsolatfelvétel[/su_button]

 

A cikk írója:

Mlinárik Márton

Mlinárik Márton

Ingatlan48, Irodavezető

10 év talpasztalattal rendelkezem az ingatlanközvetítés területén. 4 évig dolgoztam a Duna House, 6 évig az Immo1 hálózatában. Voltam milliomos üzletkötő, franchise partnerként alapítottam és vezettem 4 ingatlanirodát, amelyek évről évre a hálózat legjobbjai voltak. Hiszem, hogy az ingatlanközvetítés egy nagyon szép szakma, amely az emberek segítéséről szól, de sajnos ezt itthon sokan nem így gondolják. Úgy döntöttem, hogy blogot írok, hogy változtassak az ingatlanközvetítők megítélésén.

 

 

1 hozzászólás

Visszakövetés

  1. […] Ha valaki nem profi tárgyaló, egyetlen mondattal okozhat magának többszázezres veszteséget. Itt olvashatod az esettanulmányt, amiben a vevő 250 000 Ft-ot bukott, mert mondott valamit, amit n… […]

Válasz

Szeretne Ön is hozzászólni?
Regisztráljon ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük