Egy ingatlanos emlékiratai 3. – Rend a lelke mindennek

,

 

Felvettem az irodámba egy új üzletkötőt, akinek különösen jó érzéke volt ahhoz, hogy meglássa az első ránézésre problémás ingatlanokban a lehetőséget. Nevezzük őt Lacinak. Komolyan vette a munkát és hivatásának tekintette az ingatlanközvetítést.

Azzal töltötte az idejét, hogy nézegette a piacon lévő lakások hirdetéseit, és direkt vadászta azokat, ahol gyenge minőségű, sötét képek voltak, vagy rumli volt. Egyszer Laci mutatja nekem egy Üllői úti lakás hirdetését, és kérdezi, hogy szerintem miért nincs még eladva.

Megnéztem, és azonnal felismertem az ingatlant. Néhány hónappal azelőtt jártam kinnt a tulajdonosnál és tárgyaltunk a megbízásról.  De mivel egy felújítandó lakásról volt szó, a tulajdonos “öreglány” ráadásul gyűjtögető életmódot folytatott, és a plafonig volt pakolva a cucc, a hirdetési árat legalább 30%-kal magasabbnak ítéltem a kelleténél. És nem is nagyon feszegettem, mert a tapasztalatom az, hogy a piaci ár + 20% “alku” az az árszint, aminek a realizálására még van esély. Így nagyon sok “fekete pontja” lett a lakásnak, én nem foglalkoztam vele. Mondom Lacinak, hogy ne foglalkozz vele, túl drága, és ahhoz képest retek. 

Azt mondja:
– Nem igaz, ez a lakás nagyon is eladható, és ő ezt egy héten belül el fogja adni.

Ráhagytam,
– Persze-persze…

Szóval Laci kiment a tulajdonoshoz pénteken, majd szinte az egész hétvégét ott töltötte, és takarított, illetve rendet rakott. Majd egy profi fényképezőgéppel befotózta a lakást. Kitette a hirdetést az internetes portálokra, 3 nap alatt 9 érdeklődőt vitt ki, és egy héten belül eladta a lakást. Hát uraim-hölgyeim, most mondja valaki, hogy az ingatlanos nem érdemli meg a jutalékát!

 

Ha ezek után olyan ingatlanost bíznál meg aki érti a dolgát, küldd el az adataidat, 48 órán belül jelentkezünk!

 

 

[su_button url=”https://ingatlan48.hu/kapcsolat/” background=”#007db4″ size=”10″ center=”yes” radius=”0″ icon=”https://eladjukalakasod.hu/wp-content/uploads/2018/05/ingatlan48_800x800pngjófff.png”]Kapcsolatfelvétel[/su_button]

 

A cikk írója:

Mlinárik Márton

Mlinárik Márton

Ingatlan48, Irodavezető

10 év talpasztalattal rendelkezem az ingatlanközvetítés területén. 4 évig dolgoztam a Duna House, 6 évig az Immo1 hálózatában. Voltam milliomos üzletkötő, franchise partnerként alapítottam és vezettem 4 ingatlanirodát, amelyek évről évre a hálózat legjobbjai voltak. Hiszem, hogy az ingatlanközvetítés egy nagyon szép szakma, amely az emberek segítéséről szól, de sajnos ezt itthon sokan nem így gondolják. Úgy döntöttem, hogy blogot írok, hogy változtassak az ingatlanközvetítők megítélésén.

 

 

1 hozzászólás

Visszakövetés

Válasz

Szeretne Ön is hozzászólni?
Regisztráljon ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük