Home staging avagy hogyan csinosítsd ki a lakásod?

,

Próbáltad már, megnézni a saját lakásodat kívülállóként?  Ha teljesen elfogulatlanul tekintünk saját otthonunkra, vajon ugyanazt a képet kapjuk mint a vadidegenek?

Mindenkinek a sajátja a legszebb. Igaz ez a mondás a gyermekeinkre és az évek vagy évtizedek során apránként felépített otthonunkra is. Sok kis apróság felgyülemlik ez idő alatt, a zebra mintás szőnyegtől a tunéziai nyaralásból származó giccsekig, ami valljuk meg más embernek közel sem biztos hogy annyira tetszik, csakúgy mint a hajszál repedése a fürdőszoba falán, melyet mi már észre sem veszünk.

„Próbáljuk meg egyet hátralépve, objektíven tekinteni lakásunkat.

Ha ezt megtesszük és őszintén összeírjuk az ekkor látott összes hibát, sokkal reálisabb képet kapunk otthonunk állapotáról. A homestaging egy olyan szolgáltatás, amikor lényegében minimális költségek árán, olyanná alakítják a lakásodat, hogy az igazán vonzó legyen mindenki számára.

Statisztikák szerint a következő „home staging” javításokat díjazzák a legjobban, akik vásárlói szándékkal tekintik meg a lakásodat:

  • a lakás legyen makulátlanul kitakarítva
  • rend a lelke mindennek: a felesleges holmik elpakolása (pl. hűtő mágnesek, számlák, családi fotók)
  • jó világítás: A szobák és a terek legyenek jól megvilágítva
  • az elektromos eszközök (pl. légkondicionáló, garázsnyitó) működjenek
  • szerelvények (csapok, vezetékek, csövek) kitisztítva
  • tiszta felületek – tüntessük el a régi szőnyegeket, legyen minden tiszta és egyszerű, javítsuk ki a burkolati hibákat
  • friss festéssel olyan a lakás mintha új lenne
  • a konyha tükrözzön letisztultságot és olyan környezetet, ahol öröm nekilátni a főzésnek
  • a fürdőszoba legyen vakítóan tiszta és minden flakontól mentes

„Az első benyomás a legfontosabb”

Pszichológusok szerint egy ismeretlen emberről 6 perc alatt alkotunk véleményt. A lakásoknál sincs ez másként. Az olyan könnyű és gyors átalakítások, mint a festés, a laminált parketta, tiszta ablakok, természetes jó illat, olyan kompetenciák, melyek döntő tényezők lehetnek. Igenis foglalkoznunk kell lakásunkkal, ugyanis a statisztikák azt mutatják, a home stagingbe fektetett összeg akár hatszorosan is megtérülhet. Jó néhány hazai cég is elkezdett ezzel a szolgáltatással foglalkozni, mert komoly potenciál van abban, hogy az ingatlan eladáskor csekély költségek árán a legjobb arcát mutassa.

„Lakásunknak olyan hatást kell keltenie másokban, hogy bele tudják képzelni saját életüket.

Ha rászánjuk az időt, csodát tehetünk lakásunkkal, lényegében úgyhogy a ráfordított költségek minimálisak. Használd ki a lehetőségeidet, hogy kihozhasd lakásod értékéből a maximumot!

Amennyiben szeretnél konzultálni egy illetékessel, küld el az alábbi adatokat és 48 órán belül jelentkezni fogunk.

 

[su_button url=”https://eladjukalakasod.hu/kapcsolat/” background=”#007db4″ size=”10″ center=”yes” radius=”0″ icon=”https://eladjukalakasod.hu/wp-content/uploads/2018/05/ingatlan48_800x800pngjófff.png”]Kapcsolatfelvétel[/su_button]

0 hozzászólások

Válasz

Szeretne Ön is hozzászólni?
Regisztráljon ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük